2008. augusztus 14., csütörtök

Tudom, hogy én mindig későn jövök (így van ez most is), de ígértem én is képet meg mesét a varrógépemről.
Nos: itt van. Szóval nekem egy Finesse 884-es gépem van, amit kb. 8 évvel ezelőtt örököltem. Nem is tudtam, mennyi idős, amíg két hete a szerelő meg nem saccolta 20 évre, de a használtsága miatt (merthogy babaruhaműhelyben dolgozott a lelkem), még idősebbnek tűnik....Sajnos megkérdezni már nem tudom, mikor vették...
Nagyon kedves nekem, mert kibírta, amikor igen szerencsétlen módon próbálkoztam rajta a varrással. Mindig segített és nem hagyott cserben. Sajnos nagyon beteg lett úgy 3 hete, de a szerelő szerencsére nagyon ügyesen hárított el minden hibát (ahova nyúlt, ott talált valami újabbat, ami nem nagyon jó hír...)

Tudása:
hát, egyeneset és cikcakkot varr, ez nem lesz egy hosszú mese.... Persze gombluykat is tud. Ami nagyon jó, hogy minden alkatrészét nagyon precízen megőrizte anyósom, így kiderítettem, hogy rugós talpat sem kell vennem, mert a stoppoló talp tökéletes lesz... A talpak nagy részéről fogalmam sincs, mire való, de van nekem egy barátnőm, aki csuda jól ért a gépekhez, ő segít nekem minden ilyen kérdésben (ugye Évi?)

Most egészséges és úgy varr, mint egy álom (nem olyan hangosan, hogy elriassza az álmot, ami kezdetnek igen jó :D)
és egy kép:

5 megjegyzés:

Monika írta...

Némácska !Ide kell írnom,itt biztosan megtalálod! Ahama blogján láttam a színielőadásodról a fotókat!!! Szenzációs!!! Ezer gratula!!! Nem játsszátok még valamerre?? Úgy szeretném megnézni!!Nagyon tehetséges vagy!!Nem gondoltál pályamódosításra? Tisztára profi színészeknek látszotok és szerintem azok is vagytok!!

mesemeskete írta...

hűűű! ilyen gépen tanultam meg varrni! (jó még nem tanultam meg, de akkor mondjuk úgy, hogy "kezdtem el"). nagyimé volt, aztán anyukámé, a húgom örökölte, de most nálam van kölcsönbe, lakásberendezés céljából. :)

Ágnes írta...

Sziasztok!
Most találtam rá erre a blogra, és pont azért mert szerelőt kerestem a Finesse 884-emhez. Meg mindenféle okosságot róla.
22 éve karácsonyra kaptam. Akkor újdonság volt és rettentő drága. Szerelem volt vele rögtön és szinte a mai napig. De múlt hét végén megadta magát. Nem lehet túl nagy a baj, megérdemli, hogy egy szerelővel átnézessem.

Nagyon jó ez a blog, fellelkesültem!

Ágnes

Unknown írta...

hello
az érdekelne hohy a felsö szálat hogy lehet befüzni

Jester írta...

Szia!

Most kaptunk édesanyámtól egy roppant hasonló gépet, Lucznik Finesse 888 (1988-ból), és a kép alapján koppra úgy néz ki mint ez. (Ez nem véletlen, a Lucznik lengyel gyár Singer liszensz alapján gyártott)

A probléma, hogy csak lengyel leírás van hozzá, mi meg még soha sem varrtunk... El tudnád küldeni a magyar használati utasítást elektronikusan az email.szucs.alex(kukac)gmail.com címre? Rendkívül hálásak lennénk!!