2009. január 20., kedd

Varrógépes kérdés

Egy fiatalember(!) tette fel nekem a következő kérdést, amiben sajnos nem tudok neki segítséget nyújtani, de hátha más Pfaff Smart 200c (avagy klón Veritas)  tulajok tudják a megoldást:



Mostanában viszonylag sokat használom az overlockot (09-es program) és kezd kicsit zavarni a hangja, mindig ilyen volt, csak kíváncsi vagyok normális -e. Szóval ahogy varr, amikor vissza ölt, akkor kattan egyet vmi odabent, a varrás sebességének megfelelően gyorsabb, lassabb a kattanás. Amikor vissza varrás gombbal varrok akkor is van ez a kattanás. Mintha a varrás irányának változásakor történne. Neked is van ilyen kattanás? 

4 megjegyzés:

xristiana xristodoulou írta...

beautiful and interesting blog! there is an award waiting for you
http://xeirotexnima.blogspot.com

Omorfo blog. exeis ena bravio na paralaveis!

Katuska írta...

Szia! Mint gyakorló varrónő és Pfaff használó az a tapasztalatom,hogy egy olajozás és egy beállítás nem árt neki.Valószínű.hogy kicsit elállítódott a sok használattól.Ez nem hiba,de ha nagyjuk így működni akkor előbb-utóbb elkopik a tárcsa.1-2ezer forintért egy műszerész finomra hangolja! :o)

Edo írta...

Szia! Ide teszem fel a kérdésem, mert teljesen tanácstalan vagyok;( Van egy brother LS 2720 varrógépem (is), évekig varrtam vele, aztán vettem egy másikat és mellőzve lett. Most elővettem, és az anyagtovábbítója le van süllyedve, nem lehet felemelni, emiatt nem továbbítja az anyagot;( Már huzigáltam az állítókart, de nem reagál semmire.. Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni! Kösziii!!
Edo

MAGYARINDA írta...

Edo-nak!

csak most olvastam ezeket a kommenteket, úgyhogy bocs a késői reakcióért, de hátha még hasznos:
Nekem fordítva volt ez a bajom, ti., hogy nem bírtam lesüllyeszteni a kelmetovábbítót. Nekem szakit kellett hívni, aki csavarlazítóval oldotta meg a problémát. Ha sokáig áll egy gép, úgymond bebőrösödik az olaj...úgyhogy célszerű mindig megjáratni egy kicsit minden alkatrészt, egy pihenő masinánál.Ezt a problémát egy machanikus gépnél házilag is meg lehet javítani. üdv.