2009. július 12., vasárnap

Görgős talp

A minap jutott eszembe, hogy ezer éve nem írt senki erre a blogra...

Aztán ma, amikor használtam ezt a viszonylag új kütyümet, azaz polgári nevén görgős talpat eszembe jutott, hogy Arcencil elindított egy sorozatot még novemberben, de aztán nem született ez ügyben újabb bejegyzés.

Ez a görgős talp arra hivatott, hogy a két fém görgőnek köszönhetően megkönnyítse az anyagtovábbítást olyan esetekben, amikor valami olyan anyagot varrunk, ami az istennek sem akar rendesen haladni a talp alatt, úgy mint bőr, műbőr, műanyag, fólia stb.
Elmondhatom, hogy öröm volt vele dolgozni, mert tavaly nyáron már varrtam egy neszesszert mérőszalagból, de sokszor csak nyúlt a gép alatt, ahogy hozzátapadt a talphoz. Most pedig szépen haladt, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Azt persze nem tudom, hogy más gépekhez jó-e, illetve lehet-e kapni, minden esetre a Pfaffomhoz volt.






Ja, hogy mi készült? Egy újabb centi-neszesszer...


9 megjegyzés:

Cila Zzy írta...

Ez nagyon ötletes dolog! Köszönjük, hogy megosztottad! Én még, ha megengeded, hozzáteszem, hogy Bernina tulajdonosok is tudják használni a Pfaff talpat. Én most kaptam Bernina Bernette e92c típusú gépemhez Pfaff szabadgépi tűzéshez való talpat. Mert ezek összepasszolnak.

Katuska írta...

Ha a tapadást szeretnéd megelőzni:műbőr,műanyag,bőr stb.,akkor teflon talpat is lehet kapni már a pfaff-nál :o)

Timici írta...

köszi szépen az infót és gratula az ötletes neszihez!:o)

e.agi írta...

sziasztok
nincs valakinek véletlenül singer 9143 varrógépe?vagy vmi használati útmutatót hozzá honnan tudnék levenni?sikerült szereznem egyet,de úgy érzem kasu vagyok hozzá,köszi előre is

Enga Krahmer írta...

wou die Maßband-Tasche is ja der Hammer
lg Enga

Zsuzska írta...

Csudajó ez a nesszeszer, micsoda ötlet :)

Fricskamacska írta...

Segítségre lenne szükségem! Vettem egy szuper gépet, de semmi papírom nincs hozzá, és nem tudom, hogy egy két dolog miért van rajta, mire lehet használni. Típusa Privileg rafinesse2 Tud róla bárki bármit? Előre is köszönök minden infót!!

Névtelen írta...

Elárulnád, hogy hol vetted a talpat? Nem találok sehol...
Köszönöm!

Kira írta...

Szia! A centi neszesszert milyen fajta centiből csináltad?? Előre is köszi :)