2008. július 4., péntek

A házikó szabásmintája


Magyarázat hozzá 36Évitől:
Színt színnel szembetéve megvarrod a szívet, becsipkeded a varrásszélességet, aztán átfordítod az egyiket a másikon. Itt jön valami trükk, hogy a két szélt visszafordítod és megvarrod a fonákoldalon (ezt sajnos nem látm valami jól a képről), de úgy képzelem, hogy átfordítod a rúlsó szél mellé, majd varrás után vissza. Ugyanígy a másik oldalt is. Aztán bevarrod az alját kézzel, fentről tömöd és azt is kézzel varrod be. vaélami ilyesmi... :)))


Arcenciltől:
1. Varrd körbe a szívet belül. Fordítsd ki. (ezt úgy tudod, hogy a felső anyag sarkait felemeled és betuszkolod a szívbe. Vasald szépen le.)
2.A jobb felső sarki kép mutatja, hogy mit kell csinálni. Emeld fel a felső anyag jobb oldalát. Hajtsd át a szíven felül és egészen addig hajtsd míg az alsó anyag ugyanazon oldalával nem tudod pároztatni. Tehát a felső anyag jobb széle színe, találkozik az alsó anyag szintén jobb alsó színével. Hátra kell vinni az anyagot. Összevarrni és szépen kifordítani. Ugyanezt kell csinálni a másik oldallal is.

1 megjegyzés:

bruercsi írta...

Tapasztalatból írom, hogy a szabásmintánál a "welcome"-os szalag baloldala torzult, ezért és úgy csináltam, hogy megnéztem, hol a közép-tengely, félbehajtva egyszerre vágtam körbe a kétoldalt, a tetővel ugyanez a helyzet.
Jó alkotást kívánok mindenkinek!