2008. május 23., péntek

Katbo gépe

Nekem Pfaff Expression 2034- es gépem van. Kb. 4 éve vettem. Elötte egy kisebb "munkabírású" Gritzner gépem volt, ami rengetegszer sztrájkolt, ha több réteg vastagabb anyaggal találta magát szemben. Akkor határoztam el, hogy csak olyan gépet veszek, aminek van felső anyagtovábbítója és amivel együtt "szeretetben" öregedhetek meg. Nagyon körüljártam a témát, mindenféle kimutatásokat, összehasonlító táblázatokat készítettem (ami rám ezeddig nem igazán volt jellemző, sőt azóta se) és ott álltam egy nagy kérdőjellel a szemem elött, hogy na jó, de most akkor mégis melyiket? Persze az ár is nagyon fontos volt. Ennek ez volt az előnye, annak meg az, mindegyik jó volt a maga módján. A döntésben végül az segített a leginkább, hogy több ismerősöm is ennek a márkának valamilyen hasonló tipusát választotta és senki nem panaszkodott rá, sőt....
61 öltéstipust tud, plussz egy fajta betűtipust. Egyenes, cikk-cakk, stretch, overlock, 1 lépcsős gomblyuk,gombfelvarró, férc, quilt, rengeteg díszitő tűzés. Alsó anyagtovábbító leengedhető. Autómata tűbefűző, szabadkar. Elég sok kütyüt tartalmaz a "fiókja". Ja és a szabad gépi tűzéshez ki van alakítva a varrótalp emelőnek egy köztes állás, egy úgynevezett stoppoló állás. Itt a speciális talp nem szorul rá az anyagra, szabadon vezethető, de a felső szálat azért feszesen tartja. Nagyon jól használható használati utasítás, angolul egy komoly képes kiadvány, ehhez illeszkedik a magyarnyelvű. Én nagyon szeretem ezt a gépet, szerintem ő is szeret engem, mert csak nagyon-nagyon ritkán vannak egymással problémáink. De akkor ezeket gyorsan megbeszéljük és megoldjuk. Nagyon kevéssel beéri, egy kis olaj, rendszeres tisztogatás, és persze a tűcsere. Sok hiba forrása lehet a tompa, kicsit elgörbült tű.
Aki megteheti, hogy ilyen gépet vegyen, annak tiszta szívből csak ajánlani tudom.

7 megjegyzés:

Ami írta...

Most találtam rá a blogotokra, és nagyon örülök neki. Hasznosnak találom, biztos fogok rendszeresen jönni. Csak így tovább :)
Üdv, Ami
www.foltosdolgok.hu

kastanie írta...

Kedves Katbo! Ezt a gépbemutatást olvasva végig úgy éreztem, hogy egy olyan csodagépről van szó, amiről eddig azt se gondoltam, hogy létezik.

Katbo-Réka írta...

Kastan!
Pedig létezik. Amikor az ember tulajdonosa lehet egy ilyen masinának, akkor döbben rá, hogy milyen élvezetes úgy varrni, hogy nem a gép korlátai miatt kell bosszankodnia, hanem elég csak a maga esetleges ügyetlenségén mérgelődni. Hátránya: nehéz a bűnbak szerzés:-) (a gépre nem lehet fogni)

Kicsoda írta...

Nekem is ilyen van!!! Es hasonlo megfontolasbol:-))
Van meg egy dolog mellette, ez egy ipari minosegu gep, az orso 360 fokot fordul, amitol a varras sokkal gordulekenyebb, egyenletes.
Es tenyleg nem a kutyuk a lenyeg, hanem, hogy ezzel egyszeruen nem kin varrni. Egy pillanatig nem bantam meg:-))
Azert itt van egy kis csalas. Nekem van olyan baratnem, aki a 15 eves gepevel varr, ami tokeltes, es nem ez az arfekves volt anno. Ha nekem lett volna egy olyan en sem biztos, hogy valtok.

Kicsoda írta...

Kastan pont errol van szo, ha nekem egy jol hasznalhato gepem lett volna en sem tudnam:-)
De 5 ev utan mar vilagos volt, hogy nem szeret engem, es nem akar velem varrni:-D

Kicsoda írta...

Elfelejtettem a gep egyetlen `hatranyat` tegnap:-)
Szoval a 2038-tol felefele nem a szokasos 6mm a legszelesebb tuzes, hanem 9mm:-)

kastanie írta...

Örülök, hogy létezik ilyen csodagép. Szerencsére nem vágyakozom utána, mert kevés műszaki érzékem miatt az alsó szál kifogyása is izgalmakat okoz.