2008. május 22., csütörtök

Singer 9808 C

Képességei: egyenes és cikk-cakk varrás, öltéshossz és -szélesség beállítható, oda-vissza varrás, 4 lépéses gomblyuk. Tűpozíció állítható. Rugalmas öltést is tud. Adnak hozzá pár alaptalpat és kis utánajárással mások is beszerezhetők. Fekvőorsós alsószál. Szabadkaros. A tűbefűzés egyszerű.

Hiányosságai: az alsó anyagtovábbító nem süllyeszthető, letakarására tartozék egy műanyag lap, ami ha eltörik nehezen pótólható. Különlegesebb talpak nem nagyon kaphatóak hozzá.
Az elmosódottan fénymásolt magyar leírásból úgy kell kibogarászni az erre a gépre vonatkozó részeket. A gomblyukazás 3. lépése nem igazán szép.

Alap dolgokat és egyszerre nem túl sokat megbízhatóan megvarr. Elég masszív, jól bírja egy kezdő próbálkozásait. A hangja kicsit traktoros. Egész napi varrás végére elfárad, az alsószál gubancolódik, aznapra pihennie kell.
Végülis sok mindent meg lehet varrni vele, de nem az a könnyed csodagép :). Első gépnek, varrni tanulni kiválóan megfelel.

3 megjegyzés:

kastanie írta...

Érdekes, ezt az enyémnél is tapasztaltam, hogy egész napos varrás végére az alsó szál gubancolódik. Lehet, hogy a szösz gyűlik össze ilyenkor?
A traktoros hanghoz: nekem egyszer a régi aztali Naumannomat szervizelték, utána hagtalanul járt. Ezek után azt kell gondolnom, hogy ez is orvosolható.

e.agi írta...

szia nekem singer 9143-om van,tudnál tanácsot adni hogyan tudnék vele kukacolni?ráteszem a stoppoló talpat,és semmi,még öltést sem képez,mi lehet a gond vele?

Szerana írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.