2008. május 24., szombat

Brother NX-400

Elizaniko gepe.

Tudásáról:

  • 294 varróprogram

  • LCD kijelző

Hasznosnak tartom, mert kiírja, milyen öltést állítottam be, ahhoz milyen talp szükséges, a tűpozíció hogy van beállítva, stb.

  • Különböző talpak:

A jobb felső sarokban egymás mellet van a rugós talp, és a felső anyagtovábbítós talp.

Ez a link nem Brother, de bemutatja a különböző varrótalpak használatát mini videókon.

A rugós talpat a szabad gépi tűzéshez ( stiplingeléshez ) használhatjuk, vagy tűfestéshez.

0(1)

Amikor ezt használjuk az alsó recés fogakat ( anyagtovábbító ) le kell süllyeszteni !!!

A felső anyagtovábbítós talpat pedig a steppeléshez használjuk.

0(1)

Ez a talp rendkívül fontos!

A talpon van egy kis recés rész ami felül is továbbítja az anyagot. Amikor a 3 réteget steppelem össze, mindig ezt a talpat szerelem fel. Nem tolja maga előtt a felső réteget, hanem lépeget rajta . Így nem fog elcsúszni, ráncosodni.

  • quilt öltések

Ezt pontosan én sem tudom mit jelent. Majd segítséget kérek ebben.

  • betűírás, szerkeszthető, programozható öltések

Lehet vele monogramozni, vagy kedves feliratokat készíteni. Pl.: reggeliző szettre ráhímezni: "Jó étvágyat!"

  • 10 féle automata egylépéses gomblyuk

Ennyi nem biztos, hogy szükséges, de aki női ruhát is varr vele, biztosan jól jön. Egyébként nagyon könnyű használni, sec-perc alatt kész a tökéletes gomlyuk.

Ja, és tud stoppolni is, amit már volt alkalmam hasznosítani a fiam kiszakad melegítőjén.

  • automata tűbefűző szerkezet

Először elhanyagolható funkciónak gondoltam, de örülök, hogy van. Nem vagyok még idős, de a tű lyukába nem mindig találok bele gond nélkül. Ez a kis herkentyű egy mozdulattal befűzi helyettem.

  • automata szálvágó

Ezt sem tartottam elengedhetetlen funkciónak, de a használat során viszont nagyszerű, hogy nem kell mindig kéznél lenni a kis szálvágó ollómnak. Megnyomok egy kis gombot, és a felső szálat hátulra húzva elvágja mind a két szálat.

  • tűpozícionálás

Ezt nagyon fontosnak tartottam, hogy tudja a gépem!!!

Be lehet állítani úgy, hogy mindig a felső, vagy mindig az alsó állásban ( igény szerint ) legyen a tű, amikor le veszem a lábam a pedálról. Én úgy szeretem, ha mindig lent áll meg.

  • térdemelő szerkezet

Hoztam róla képet. Szeretem ezt a funkciót, mert a két kezemet használhatom, nem kell hátul kotorászni a talp felemeléséhez. A térdemmel lehet emelgetni a talpat.

  • szabadkaros kivitel

  • pedálnélküli üzemmód Ezt nem szoktam használni.

Ha kihúzom a pedál csatlakozóját, akkor gombnyomásra indul a varrás. Ezt a funkciót - úgy tudom - mozgássérültek részére találták ki.

Sajnos az országban nem sok helyen lehet jó varrógépet venni. Én is felmentem BP-re, ott vettem. Előtte érdemes a neten bogarászni, kigondolni, hogy mit is szeretnél. Nem mindegy, hogy mit tud a gép.Én tőlük vettem:

http://www.varrogepek.hu/ BP- József krt

Ajánlom még ezt is megnézni :

http://www.varrogepwebaruhaz.hu/ Ők nem árulnak Brother-t.

Brother tipusú gépeket árulnak itt is:

Az általam vett NX-400 már kifutott. Nem árulják. De van ebben a kategóriában egy másik , nem tudom a típusát ( talán NV-400 ?? ) . Egy csoport társam vett ilyet . Kinézetre nem igen különbözik az enyémtől. Kb 200 ezer Ft volt annak az ára.
Ha a varrógépcentrumtól akarsz vásárolni, akkor előtte érdemes belépned a Foltvarró Céhbe.

Akkor kapsz 10% kedvezményt. Ami ekkora összegnél már nem semmi!!!!

5 megjegyzés:

Ahama írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ahama írta...

Köszi a részletes leírást! Most készülök gépet váltani, ezek a szubjektív vélemények legalább annyira fontosak a gépekről mint a reklámszövegek.
A székesfehérvári és a bp-i varrógépcentrum vajon ugyanaz a cég? A céhes engedmény minden gépre vonatkozik? Ez egy nagyon-nagyon hasznos info :)) .

agibo írta...

Nem ugyanaz a székesfehérvári és a bp-i varrógépcentrum. A fehérvári üzlet -legutolsó információm szerint- minden varrógépre ad kedvezményt, de nem 10, hanem 5 %-ot. Érdemes azért ezt vásárlás előtt lefixálni.
Az NV 400-as 219.900,- Ft (kedvezmény nélkül). Van viszont ennek a sorozatnak 3 kisebb változata az NV 10-es, 30-as, 50-es. Tavaly karácsony előtt kerültek be Magyarországra. Kevesebbet tudnak persze, de jóval kedvezőbb az áruk. Pl. az NV 50-es 119.900,- Ft. Érdemes szerintem megnézni.

kastanie írta...

Anikó, ilyen csodamasinád van? Beleszédültem, míg olvastam. Annyira jó ez a részletes leírás.

Elizanikó írta...

Ez valóban csodamasina. Nagyon szeretem . Igazából nem létszükséglet, egy ennél sokkal egyszerűbb géppel is meg lehet mindent varrni. Előtte egy Veritas-om volt. Azzal is sok mindent varrtam, nincs szívem megválni tőle. Volt amikor sűrű bocsánatkérések közepette elővettem "őt" is.
A Brother-nek egy hibája azért van. A nagyon vastag dolgokat pl.: farmer, nem szereti. Kihagy az öltéseknél.